logo hjeronymus

 

 

hudvardsrutin

Att rengöra och vårda sin hud är den absoluta grunden till en välmående hy och har alltid varit stommen i Hjeronymus hudvårds system. Det första och viktigaste steget i en bra hudvårds rutin är effektiv, daglig rengöring, med för din hudtyp lämpade produkter. Detta är primärt i en hudvårds rutin för att nå önskade resultat. Välj en rengöringsprodukt som tar bort make-up, smuts och miljöföroreningar effektivt, men skonsamt, och viktigast av allt – som passar just din hud typ. Oavsett vilken sorts rengörings produkt du använder rekommenderar vi alltid att avsluta med ett ansiktsvatten för att återställa hudens pH-balans, sluta porerna och förbereda huden att tillgodogöra sig kommande produkter maximalt. Ansiktsvatten lämnar hyn återfuktad, fräsch och balanserad. Även här är det viktigt att produkten är väl passande din hy.

Om man har tvättat huden ordentligt på kvällen så räcker det att man använder ansiktsvatten på morgonen för att fräscha upp huden, förbereda den på vård och låta huden behålla sitt naturliga skydd som den byggt upp under natten. Låt gärna ansiktsvattnet torka in något innan du går vidare med nästa steg.

Eftersom huden runt ögonen är väldigt tunn och känslig och inte har samma tjocklek och porstorlek som resten av ansiktet rekommenderar vi att du alltid använder ögonkräm eller serum. Applicera ögonkräm morgon och kväll innan ansiktskrämer och/eller serum. Huden runt ögonen mår som bäst då den blir återfuktad upprepade gånger under dagen.

Olika hudtyper behöver olika former av vård och det handlar även om personligt tycke om smak. Gemensamt för alla hudtyper är att de behöver en produkt som vårdar och skyddar. Detta är det sista steget i din hudvårdsrutin och du kan behöva endast en ansiktskräm, olja eller serum, eller så behöver du två produkter som tillsammans ger din hud det den behöver. En dagcreme tillgodoser din hys specifika behov under dagen och fyller ytterligare en, minst lika viktig funktion, den skyddar effektivt mot yttre påfrestningar. Under natten är hudens cellbildning som aktivast. Det är därför viktigt att hitta en nattcreme som bäst vårdar just din hy så du kan vakna med ökad vitalitet och lyster i hyn. Ta gärna hjälp av en hudterapeut när du väljer dag- och nattcreme. Utöver att hitta rätt typ av produkt för just din hy kan de även ge bra tips vad gäller hur hudvårdsrutinen/produkterna med fördel kan ändras under året med årstiderna och mycket annat.

Utöver den dagliga vården mår huden naturligtvis väl av att få lite extra uppmärksamhet, helst 1-2 gånger i veckan, och det är betydelsefullt att använda produkter speciellt framtagna för särskilda behov för att komplettera och ytterligare stimulera önskade resultat samt skämma bort huden med en mask. För att nå absolut bästa resultat, oavsett din hudtyp, rekommenderar vi att ha en av Hjeronymus djuprengörande klinik-behandlingar ca var åttonde vecka.Det Skandinaviska hudvårdssystemet för henne & honom Denmark Finland United Kingdom

Regementsgatan 50 217 48 Malmö | Tel 040-224450 | Fax 040-217790 | E-mail: info(at)hjeronymus.se
Login